HTML

Folyó

"Most ne a miérttel foglakozzunk, hanem játszunk, mert már csak kevás időnk van" (szomszéd kisfiú)

Címkék

baba (4) baba; (1) bál (1) barátok (2) bliccelők (1) boldogság (1) budapest (1) család (1) egyetem (3) eljegyzés (1) énblog (14) esküvő (4) este (3) ex (2) férj (4) férj; (1) finn (1) gyerek (6) gyógyszer (1) haj (1) ház (4) ház; (3) hold (1) karácsony (3) koncert (2) közlekedés (2) mester (1) muka (4) nyugdíj (1) reggel (1) reptér (1) szauna (1) sztressz; (1) tanga (1) tél (2) terem (1) tervek (4) zenekar (1) Címkefelhő

Linkblog

23.
november

TURKU

mákmag  |  Szólj hozzá!

Finnország, Turku!

 

Tehát hol is kezdjem! Finnországban voltunk a hétvégén (Turkuban). Nem mondhatnám, hogy életem legjobb nyaralása, volt, de nem is volt a legrosszabb.

Leszögezhetem, hogy ha mindenképpen Finnországba akartok menni, akkor nyárra összpontosítsatok, mert ilyenkor befagy az ember segge (meg a gyereké is).

Finnek nem erőltetik meg magukat, hogy mikor megérkezik, az ember az Országukba akkor otthon érezzék magukat. Miután leszállítnak a gépről, beterelnek egy bódéba, aminek valami tréfa folytán Terminál 2 a neve, mivel azonban ez egy bódé, ezért ezt senki sem akarja komolyan venni. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy erre a 10m2-re nem fér be az összes ember a ki a repülő gépen ült. Tehát föl veszed a csomagod és kilökdösnek a hóba! Mi?? Nem is akartuk megérteni, mert ugye nálunk a reptér, meg hát amilyen reptereken voltunk eddig, azért azok reptérnek néztek ki. Ez mondjuk, legjobban egy vasútállomáshoz hasonlít. Persze meg majd busz visz a repülőhöz mi, meg majd fűtött váró mi meg busz ami a városba megy… el vagytok ti barátaim kényeztetve. Nem, itt leszállsz a repülőről a -5 ˚C-ban és... mi? Begyalogolsz a városba? Azért nem, mondjuk 50 percenként vagy lehet, hogy azért nem ilyen sűrűn megy valami busz, de tényleg dermesztő, csontig fújó hideg fagy van tehát nem olyan nagy élmény egy fázó, síró, 2 évessel ezt várni.

 

De nekünk hatalmas szerencsénk volt, mert egy Finn férfi, aki bár teljesen másik irányba lakott bevitt minket a városba, egészen a szállodáig és előtte kirakott, mondjuk, ha nem így történik, akkor valószínűleg kevésbé lett volna kellemes a „nyaralásunk” (telelésünk). 

 

Nem! Nem találkoztunk a Mikulással, pedig Kisbéla is nagyon várta, hogy hátha összefutunk vele! De elolvastam egy prospektusban, és kiderült, hogy pár nappal később (nov.24-én kezdődik valami téli fesztivál cucc ahol lesz télapó meg karácsonyfa meg miegymás). Mi mondjuk pont kihagytuk.

Nem hagytuk ki viszont a Kisbéla a liftbe pisil című nagysikerű jelenetet, amit azóta a recepciósok egymásnak csak pénzért mutogatnak. Valamint a fogalmunk sincs, hogy hogyan használjuk a szaunát szintén ütős kis délutáni programot, amit pedig a helyi adók vetítnek mindenre elszánt turisták címmel (mik vannak, és hogy kell vigyázni ezekkel az idegenekkel, alcím). Mi mondjuk, az gondoltuk, hogy nekünk már nem tudnak újat mutatni, a finnek a szaunázással... (ezt hogy gondolhattuk) mivel az én kis drága férjjelöltem minden héten 4-5 órát tölt a Széchenyi fürdőben és széjjelszaunázza az agyát. Na, mindegy nem térek ki a részletekre, de ezt a Finnek meztelenül, és nem koedukáltan csinálják. Mi a Kisbélával bevonultunk ruhában a férfi szaunába...többet akkor, ha már nem érzem ennyire frissnek az élményt.

Kisbéla: - Itt meleg van Anya, itt a szalonnába!

Ja és mindenhová ez a pisi, a kisfiam, mint valami jelző eb, mindent megjelölt, és folyton gyermek pisit takarítottam égő fejjel a szálló különböző pontjairól. Persze nem szobatiszta és ezért pelusos, tehát amikor nincs rajta pelenka, és ráadásul a fürdőnadrág gyorsan reagál a hőmérsékletváltozásra, szóval... mégis mit vártam? De legalább nem panaszkodott, nem kezdett el sírdogálni, meg hisztizni, hogy körülötte ugrabugrálunk és próbáljuk az egyre növekvő foltocskát, és szagot eltakarni.

Nos, ennyit a fantasztikus Finnországról, azért elmondhatjuk, hogy jó volt bár nyáron kétség kívül élvezetesebb lett volna, de legalább együtt voltunk, és csak egymással törődtünk.

Tervező holnap… ház jövőre.

Pussz!

Címkék: finn reptér szauna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mayfly.blog.hu/api/trackback/id/tr802467504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása