HTML

Folyó

"Most ne a miérttel foglakozzunk, hanem játszunk, mert már csak kevás időnk van" (szomszéd kisfiú)

Címkék

baba (4) baba; (1) bál (1) barátok (2) bliccelők (1) boldogság (1) budapest (1) család (1) egyetem (3) eljegyzés (1) énblog (14) esküvő (4) este (3) ex (2) férj (4) férj; (1) finn (1) gyerek (6) gyógyszer (1) haj (1) ház (4) ház; (3) hold (1) karácsony (3) koncert (2) közlekedés (2) mester (1) muka (4) nyugdíj (1) reggel (1) reptér (1) szauna (1) sztressz; (1) tanga (1) tél (2) terem (1) tervek (4) zenekar (1) Címkefelhő

Linkblog

Mivel itthon nem sok minden történik azért gondoltam, hogy általánosságban írok a Kisbéláról… mivel a Mangival nincs semmi különös (eszik, alszik, pisil, kakil).

Gyu máj tink áj diszerkó á gyú messzíjá árátink gecsóvá szó á juji  szon szá.du máj tisz disz pulis te csensz vil olli tu áá amálí umisszúmgyáj tisz disz appendére

sajnálom, hogy csak ennyit tudtam szó szerint idézni, de szóljon, aki megfejtette a kódot… na jó segítek

verdak_2_poszter.jpg

Gyu máj tink áj diszerkó
you might think I'm delirious
á gyú messzíjá
The way I run you down
árátink gecsóvá
But I think that you're wild
szó á juji  szon szá.
Inside me is some child
du máj tisz disz pulis
You might think it's foolish
te csensz vil olli tu
This chancy rendezvous

 

Sajnos nekem is jó sokáig tartott mire megfejtettem, de a gyerekem „angolul” beszél (énekel) és mindez a Verdák 2-nek köszönhető. Mivel egy ideje már csak ennek a betétdalát hallgatjuk állandóan. Tényleg állandóan. lassan már én is meg tanulom és a legközelebbi karaoke partin ezt fogom választani a „love is all around” helyett. Sajnos vannak részek, amiket még nem teljesen sikerült azonosítanom, de csak én lehetek a béna, mert a gyerek minden alkalommal ugyan-úgy énekli, minden kis részletre figyel tehát tuti hogy ezt hallja… és meg is tanulja.

A gitárszóló is el van énekelve a következőképpen: titutúrúrium-titutúrúrium…gyumájtinkajdiszerkó… Nagyon jó, szerintem a Weezer nevű fantasztikus zenekar simán szerződtetné a gyereket, ha csak egyszer is hallanák. Az egyetlen baj az „angollal” hogy ha egyszer elkezdődik, soha nem akar abbamaradni már az embernek a haja szála is kettéáll (mondjuk az enyém most amúgy is, nagyon el kéne már mennem egy fodrászhoz) a sok ti-tu-tú-rú-rí-rum tól. De se baj, nem szólunk a gyerekre, csak tűrünk, és a végén megkérjük, hogy most próbáljon meg valami mást ordítani fennhangon, hátha jót tesz az idegszálainknak a változatosság.

Az éneklés közül különben a lánc-lánc eszter lánc a kedvencem… (föl a kezekkel aki ismeri… most, akik megfejtették hogy miről szól….szerintem senki, eléggé értelmetlen kis dalocsak). Hát mióta a gyerek tud énekeli, új értelmet nyert a nóta:

 „Lánc-lánc ez se lánc, ez se lánc csak cérna, cérna volna, sej, a hajam mégis kicsúfolna.”

 Jó mi? :)

Kisbélát messze fölülmúlja Gizus (a barátnőm kislánya):

 „Apa, fáfoj ógya, ido hömmpi?”

Ezek után az apja csak értetlenül néz a gyerekre egy darabig aztán mikor a kislány már negyedszerre is elismétli, és már látszik, hogy igen elkeseredett Apa megkérdezi a barátnőmet:

-          Te érted amit a gyerek mond?

-          Fázik föl akarja venni a cipőjét… :)

Oké, akkor gyere rád adom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mayfly.blog.hu/api/trackback/id/tr214807374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása